روانشناسی رنگ در انتخاب تابلو نقاشی

تاثیر رنگ ها

همه‌ی چیزهایی که در اطرافمان مشاهده می‌کنیم به نحوی بر روح و روان ما تأثیر می‌گذارند. در دنیای ما همه‌ی اشیا دارای رنگ هستند و رنگ‌ها قدرت شگفت‌انگیزی در تغییر روحیه‌ی ما دارند. استفاده از کلماتی مانند رنگ‌های شاد، رنگ‌های ملایم، رنگ‌های غمگین، رنگ‌های روح‌افزا و عبارات مشابه دیگر همگی حکایت از آن دارد که انسان‌ها می‌توانند با رنگ‌ها ارتباط برقرار کنند.

ما زندگی خود را در مکان‌های متفاوتی سپری می‌کنیم؛ منزل، اداره، فروشگاه‌های مختلف، باشگاه‌های ورزشی و… هرکدام دارای دکوراسیون ویژه‌ای هستند، به گونه ای که معمولاً ما از نوع دکوراسیون می‌توانیم تشخیص دهیم که در چگونه مکانی قرار داریم. رنگ‌ها عنصر ویژه‌ی دکوراسیون هستند که آن‌ها را از هم متمایز می‌کنند.

همچنین رنگ‌ها می‌توانند بر احساسات ما تأثیر بگذارند. احساسات مختلفی مانند هیجان، شور و شادی، آرامش، غم و… همگی توسط رنگ‌ها در ما برانگیخته می‌شوند. یک نمود این واقعیت، شیوه‌ی لباس پوشیدن ما در مجالس مختلف است. در مراسم‌هایی که با غصه همراه هستند، معمولاً لباس‌های تیره رنگ و در مراسم‌های شاد مانند عروسی و جشن تولد لباس‌هایی با رنگ روشن می‌پوشیم تا احساسات خود را از این طریق نشان دهیم.

بنابراین شناخت رنگ‌ها و استفاده‌ی به جا از آن‌ها یک هنر است و با بکارگیری درست تئوری رنگ‌ها در دکوراسیون داخلی می‌توان آن را به گونه‌ای طراحی کرد که بر احساسات افراد تأثیرات مطلوب گذاشت و حتی این احساسات را مدیریت کرد.

عاقلانه انتخاب کنید!

 

حقیقت آن است که تمام رنگ‌ها زیبا هستند؛ به عنوان مثال رنگ‌های سیاه و سفید اگرچه در ظاهر رنگ‌هایی متضاد هستند، اما هرکدام در جای خود می‌توانند بهترین انتخاب باشند. یک نکته‌ی مهم در انتخاب رنگ‌ها در دکوراسیون داخلی آن است که صرفاً بر اساس زیبایی انتخاب نکنید. شاید در نگاه اول برخی از رنگ‌ها زیبا برسند، اما در نظر داشته باشید که قرار است مدت‌ها با رنگی که انتخاب خواهید کرد، زندگی کنید و باید اثراتی که این رنگ‌ها بر روحیه‌ی شما می‌گذارند، اثرات نامطلوبی نباشد. بنابراین قبل از انتخاب هر رنگی به این فکر کنید که قرار است چه اثراتی را از رنگ‌ها دریافت کنید؟ اگر روحیات هیجانی و ماجراجویانه دارید، ممکن است رنگ‌های تند برایتان مناسب باشند. اما اگر فردی با روحیات آرام هستید، باید رنگ‌های ملایم را انتخاب کنید.

رنگ‌های مختلف چه تأثیراتی بر روحیه‌ی ما دارند؟

رنگ‌ها برحسب احساساتی که منتقل می‌کنند به دو دسته‌ی کلی گرم و سرد تقسیم می‌شوند. رنگ‌های گرم احساس گرمی و هیجان را به انسان انتقال داده و رنگ‌های سرد احساس خونسردی و آرامش را در ما القا می‌کنند. نیمه‌ی قرمز رنگ چرخه‌ی رنگ را رنگ‌های گرم و نیمه‌ی آبی رنگ آن را رنگ‌های سرد تشکیل می‌دهند.

تناسب رنگ‌ها در دکوراسیون داخلی به چه معنی است؟

برای توضیح دادن مفهوم تناسب رنگ‌ها باید موضوعی به نام چرخه‌ی رنگ را توضیح دهیم. چرخه‌ی رنگ یک نمودار به هم پیوسته از رنگ‌هاست که در آن رنگ‌ها بر اساس یک رابطه‌ی منطقی ـ دیداری در کنار هم قرار گرفته‌اند. به طور کلی رنگ‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

– رنگ های اصلی : آبی ، زرد ، قرمز

Wheatfield with Crows, 1890 ونسان گوگ

رنگ‌های فرعی از ترکیب رنگ‌های اصلی به وجود می‌آیند. اما رنگ‌های اصلی خود به صورت مستقل وجود دارند. رنگ‌های اصلی شامل رنگ‌های قرمز، زرد و آبی هستند که خود از هیچ رنگی به وجود نیامده‌اند، اما از ترکیب آن‌ها تمام رنگ‌های دیگر ایجاد می‌شوند. سبز، بنفش و نارنجی رنگ‌هایی هستند که از ترکیب رنگ‌های اصلی به وجود آمده و در چرخه‌ی رنگ در بین رنگ‌های اصلی قرار می‌گیرند. از ترکیب تمام این رنگ‌ها می‌توان میلیون‌ها رنگ دیگر ایجاد کرد که البته بیشتر در دنیای دیجیتال تمایز دقیق بین آن‌ها امکان‌پذیر است.

– رنگ های فرعی : بنفش ، نارنجی ، سبز

Edvard Munch 1892- night in saint cloud
Sunflowers 1889 Van Gogh
La Berceuse 1887 Van Gogh
hoorang

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *